Home Актуелно Хроника Пренапрегнути мост безбедан за саобраћај
Пренапрегнути мост безбедан за саобраћај ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 16 новембар 2017 11:39

Завршени радови на реконструкцији моста на каналу Дунав -Тиса -Дунав. Вредност радова на реконструкцији моста који су започети 8. маја текуће године око 33,8 милиона динара са порезом на додату вредност.

У више наврата, од стране извођача најављиван, па пролонгиран, завршетак радова на реконструкцији моста на каналу Дунав –Тиса – Дунав окончан је у првој половини новембра месеца. Уз ток последње фазе извођења радова обављен је посао на асфалитрању првог слоја низводне стране моста и другог слоја целе мостовске конструкције са прилазима. Реконструкција моста, прва у том обиму од његове изградње, званично је почела 8. маја текуће године увођењем у посао најповољнијег понуђача на јавној набавци коју је расписала општина Оџаци, фирме „Вест Градња“. Због радова на реконструкцији моста, који су се сходно потписаном уговору неимари из фирме из Шапца требали окончати 8. септембра, режим саобраћаја на овој деоници пута Л410 током трајања радова, које је из локалног буџета у комплетном износу финансирала општина Оџаци, одвијао се једном коловозном траком, уз наизменично пропуштање возила и употребу семафора. Разлози пробијања рока, по речима надлежних из „Вест Градње“ су проблеми који су се јављали у току реконструкције моста и строго придржавање процедуре која предвиђа реконструкцију такозваних пренапрегнутих мостова.


Завршетком радова на реконструкцији прелаза преко канала Дунав - Тиса - Дунав, саобраћај на овом делу пута Л410 је нормализован, и што је најважније, безбедан је за учеснике у саобраћају. До потпуне нормализације саобраћаја на путу, који од Оџака води према Бачком Грачацу, ипак није дошло, а разлог су радови који се изводе на реконструкцији дела пута Улице Иве Лоле Рибара и Железничке улице од пружног прелаза до „огледала“. Реализација ове инвестициј , вредне око 113 милиона динара, а коју суфинансирају општина Оџаци и Управа за капитална улагања, након спроведене јавне набавке поверена је фирми ВД „Југокоп - Подриње“ из Шапца. Обавеза неимара из „Југокопа Подриње“, који су у посао уведени 22. септембра, је да инвестицију реализују у року од 120 дана од дана увођења у посао.

Последње ажурирано четвртак, 16 новембар 2017 11:42
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.