Home Актуелно Друштво Избори нису ни одржани, а напредњаци и социјалисти победили?!
Избори нису ни одржани, а напредњаци и социјалисти победили?! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 30 новембар 2017 16:52

Рок за предају листа кандидата за нови Савет Месне заједнице Лалић истекао 24. новембра. До 24. новембра у поноћ изборну листу кандидата предала само коалиција „Српска напредна странка - Социјалистичка партија Србије“ – Право гласа на предстојећим изборима има 1.158 становника Лалића

Петнест дана, пре дана одржавања избора за нови  Савет месне заједнице Лалић, које је председник Скупштине општине Горан Ђаковић расписао за недељу, 10. децембар текуће године, са сигурношћу се може рећи да ће у наредне  четири године Иван Шимек, Мирко Церовић, Анкица Бенка, Милан Бакић, Јарослав Мудри, Неђељко Стојсављевић и Мирослав Павлис, кандидати са листе коалиција „Српска напредна странка Социјалистичка партија Србије“, радити у интересу грађана овог насељеног места општине Оџаци. Једина непознаница избора, који  тек требају да се одрже, су имена председника и заменика председника, који ће нови Савет из својих редова изабрати на констутитутивној седници. Упркос  чињеници да се и пре затварања биралишта изборни резултати знају, избори у овом насељеном месту општине Оџаци остаће упамћени као први у новијој историји на којим ће бирачи одлучивали само о једној листи кандидата. Наиме, до Законом предвиђеног рока, 24. новембра у поноћ, Изборна комисија Месне заједнице Лалић прогласила је само листу кандидата коју је коалиција „Српска напредна странка – Социјалистичка партија Србије“ комисији предала два дана након што је председник Скупштине Горан Ђаковић изборе расписао.


Новом савету од старог у наслеђе: Легализације пијаце,...Па иако је мало оних , ако их уопште и има, који су мислили да ће избори у Лалићу имати другачији епилог од овог који се десио, а да избори нису ни одржани, чуди изостанак из изборне трке људи из још увек актуелног Савета Месне заједнице. Подсећања ради, треба рећи да су поједини чланови тог Савета били најжешћи заговорници ванредних парламентарних избора у општини Оџаци, а као разлог наводили су губитак подршке напредњака у бирачком телу. Ванредни парламентарни избори за које су се залагали на крају су се десили, међутим, резултати су демантовали њихове тврдње.
... проширење библиотеке...Кандидате, најмање три, а највише седам, за Савет Месне заједнице могле су предлагати регистроване политичке организацие, коалиције регистованих политичких организација, групе грађана и грађани појединачно, а сваког кандидата морало је подржати  најмање десет бирача. Новина у односу на 2013. годину, кад су одржани последњи избори за Савет Месне заједнице Лалић,  је да се 10. децембра уместо 13, бира 7 кандидата. Наиме, сходно одлуци коју су одборници у Скупштини општине усвојили 2014. године, Савети месних заједница на територији општине Оџаци могу бројати навише седам, а најмање пет чланова.
... и реконструкција еко-чесмеИако се имена кандидата новог Савета у Месној заједници знају и пре одржавања избора, треба напоменути да је у петак, 29. новембра, закључен списак по ком право гласа у овом насељеном месту има 1.158 грађана. Предизборна тишина, која претходи изборима на снази је од четвртка, 7. децембра, у поноћ и трајаће до недеље, 10. децембра у 20 часова, кад се биралиште у Основној школи „Нестор Жучни“затвара.

Последње ажурирано четвртак, 30 новембар 2017 17:04
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.