Home Актуелно Хроника Стипендијама стимулишу останак младих
Стипендијама стимулишу останак младих ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:05

Стоп миграцијама. Локална самоуправа стипендира 17 студената дефицитарних струка-Износ од 8 хиљада динара исплаћива ће се у десет месечних рата

Не одустају у локалној самоуправи у Оџацима од политике стимулисања студената дефицитарних струка.Мера која за циљ има,између осталог,подстицање академаца да се по завршетку студија врате у средину из које потичу и ове године наишла је на добар одзив .Као и предходних годна стипендије су додељиване на основу конкурса који је расписала локална самоуправа,а општинска комисија задужена за спровођење конкурса одобрила је 17 захтева.Уговоре о додели стипендија са корисницима ,прошле недеље у сали Извршног већа општине потписала је Латинка Васиљковић,председница општине Оџаци која је након уручења уговора поручила да ће локална самоуправа и у 2018 години наставити да спроводи мере подршке у школовању ученицима и студентима.
-Задовољство је видети младе људе који на један академски начин крче свој животни пут.Студенти дефицитарних струка,које локална самоуправа стипендира су управо они кадрови  који недостају нашој средини, и наша жеља је да се они по завршетку студија врате у општину .Да у средини у којој су рођени нађу посао и професионално се доказују-истакла је Васиљковић додавши да је Општинско веће општине Оџаци листу од 14 дефицитараних занимања утврдило у сарадњи са Националном службом за запошљавање.


Успешан наставак школовања,и да остану такви какви јесу студентима дефицитарних струка пожелели су Снежана Грујичић и члан Општинског већа задужен за образовање Слободан Поповић.
Поручивши да ће локална самоуправа и надаље подстицати и пратити рад ученик и студента, који се истичу у свом школовању Грујичић и Поповић су изразили наду да ће се већина студената дефицитарних струка по завршетку студија вратити у општину Оџаци.
Ако је судити по ономе што су за „Наше Новине“ рекли стипендисти локалне самоуправе Милица Сујер,Драган Станковић ,Јован Тричковић и Јован Хинић њихов повратак у Оџаке по завршетку судија није „немогућа мисија“.
-Месечне стипендије које нам је доделила локална самоуправа су привилигеја али и обавеза.На нама је да оправдамо указано поверење –рекли су Сујер,Станковић,Тричковић и Поповић додавши да им је жеља да се врате у Оџаке .
Једини услов да се то деси је посао у струци  поручили су стипендисти локалне самоуправе.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:12
 
© 2018 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.