Home Актуелно Друштво Радно ангажовано 18 геронтодомаћица
Радно ангажовано 18 геронтодомаћица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 29 децембар 2017 09:29

Уговори потписани, следи реализација пројекта

 

Општина Оџаци и Екуменска хуманитарна организација потписале уговор о наставку сарадње. За реализацију пројекта „Помоћ у кући“локална самоуправа определила 3.1 милион динара

У среду,27 децмбра председница општине Латинка Васиљковић и Тилда Ђенга Слифке,директорица Екуменске хуманитарне  организације потписале су уговор о сарадњи на реализацији пројекта помоћи у кући старим лицима са територије општине Оџаци.
Истакавши да се кроз пројекат „Помоћ у кући“,у складу са процењеним способностима,обезбеђује помоћ за стара лица у њиховим свакодневним животним активностима ,Ђенге Лифка је рекла да је  ЕХО лиценцирана хуманитарна организација, која кроз поменути пројекат сарађује са више општина у АП Војводини.
-Потписивањем уговора створили су се услови за наставак добре сарадње коју имамо са локалном самоуправом у Оџацима-истакла је Ђенге Лифка додавши да искуства са терена говоре у прилог оправданости  реализације пројекта „Помоћ у кући“.
Поручивши да су стара лица у центру пажње локалне самоуправе ,предесдница општине Оџаци Латинка Васиљковић је рекла да је за реализацију мере помоћи у кући из буџета општине издвојено 3.1 милон динара.
-Пројектом помоћи у кући обухваћена су 124 стара лица о којима ће бринути 18 геронтодомаћица , које ће до краја јуна 2018 године бити радно ангажоване.Похвале, које су сами корисници изрекли на рачун пројекта и рада геронтодомаћица ,додатно су нас стимулисале да продужимо уговор о сардњи са Екуменском хуманитарном организацијом- истакла је председница општине Латинка Васиљковић.

Последње ажурирано петак, 29 децембар 2017 09:34
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.