Home Актуелно Друштво „АР градња“ гради пре рока!
„АР градња“ гради пре рока! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:28

Приводе се крају радови на изградњи фекалне канализације у радној зони. Инвестиција вредна око девет милиона динара релизује се средствима локалне самоуправе и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство - Ускоро крећу  радови на изградњи атмосферске канализације

Наставља се инфраструктурно опремање радне зоне у Оџацима. Недуго након што су окончани радови на изградњи пешачке стазе у дужини од 180 метара, која се протеже од раскрснице локалног пута Л410 према Бачком Грачацу до ,,Магне“ и јавне расвете, ових дана приводе се крају и радови на изградњи фекалне канализације у дужини до 1100 метара. Реализација ове инвестиције, која је након расписане  јавне набавке поврена фирми „АР градња’’ из Београда, почела је 3. јанура, а на основу потписаног уговора требало је да се оконча за 30 календарских дана од дана увођења у посао. Захваљујући временским условима који су ишли на руку неимарима из „АР градње’’, по свему судећи, цео посао на изградњи фекалне канализационе мреже у радној зони окончаће се пре рока. Да ће се то десити уверила се председница општине Латинка Васиљковић која је са сарадницима из локалне саоуправе у уторак, 23. јанура обишла радове у радној зони.


Истакавши да се изградња фекалне канализационе мреже реализује удруженим средствима локалне самоуправе (2 милиона динара) и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство који пројекат суфинансира са 6,7 милиона динара, Васиљковић је рекла да охрабрује чињеница да ће прва од најављених инвестиција која је започета  у 2018. години бити реализована пре предвиђеног рока.
-Један од приоритетних задатака локалне самоуправе у 2018. години је даље инфраструктурно опремање радне зоне у Оџацима. Након изградње фекалне канализационе мреже, оно што предстоји је изградња атмосферске канализације. Средства за реализацију ове инвестиције делом су обезбеђена код Управе за капитална улагања и оно што предстоји, након прибављања сагласности од Управе за капитална улагања, је увођење најповољнијег понуђача фирме „Ар градња“ у посао - истакла је председница општине, додавши да би добро било да неимари из „Ар градње“ и ову инвестицију реализују пре рока.
По речима Јасмине Гојић из Одељења за инвестиције и јавне набавке општине Оџаци, при крају је припрема неопходне документације за исходовање сагласности за увођење неимара из „Ар градње›› у посао од стране Управе за капитална улагања.
-Поступак  јавне набавка за избор најповољнијег понуђача који ће градити атмосферску  канализацију је спроведена. Уговор са извођачем је закључен. Стицајем околности, у истој дужини као и фекалну атмосферску канализацију, градиће  фирма „Ар градња“, а идентичан је и рок од 30 календарских дана за завршетак радова. Очекујемо ускоро добијање сагласности од Управе за капитална улагања, чиме ће се стећи услови за увођење неимара из  ,,АР градње“ у посао - истакла је Гојић, додавши да је до потпуног опремања радне зоне у Оџацима  остало да се изгради водоводна и електро мрежа.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:34
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.