Home Актуелно Хроника Возачи, опрез на друму!
Возачи, опрез на друму! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 јануар 2018 20:34

Из ЈКП ,,Услуга“ апелују на возаче да се придржавају зимског реда вожње. Руководилац комуналног одржавања и развоја  оџачког комуналног предузећа Дарко Дукић саветује возаче да буду опрезни на друму, истичући да могу да буду безбедни само ако се у потпуности придржавају зимског режима саобраћаја

Све припремне радње које прет ходе зимском одржавању саобраћајница које су у надлежности ЈКП ,,Услуга“, у оџачком комуналном предузећу реализоване су према утврђеном  плану и програму. Од 1. децембра 2017., кад се кренуло са сталним дежурствима, до 24. јануара текуће године радници ангажовани у зимској служби реаговали су три пута. Упркос чињеници да је број интервенција знатно мањи у односу на претходне године и да није било обилнијих снежних падавина, Дарко Дукић, руководилац комуналног одржавања и развоја ЈКП ,,Услуга“, саветује возачима да буду опрезни на друму.


-Апелујем на возаче да прилагоде брзину кретања возила зимским условима саобраћаја. Иако на коловозима нема снега у јутарњим сатима, на појединим путним правцима, посебно на кривинама, има леда који услед неприлагођене вожње може проузроковати нежељене последице. Зимска служба ЈКП ,,Услуга“ од 1. децембра 2017. године редовно обилази саобраћајнице које су у нашој надлежности. Реагујемо на местима где је то потребно, међутим, возачи могу бити безбедни само ако се у потпуности придржавају зимског режима саобраћаја и поштују саобраћајну сигнализацију - поручује Дарко Дукић и додаје да је зимска служба ЈКП ,,Услуга“ спремна да адекватно реагује у случају обилнијих падавина.
-За разлику од прошле сезоне, кад су наше екипе даноноћно биле на терену, овогодишња, за сада, протиче без снежних падавина. У случају да их буде, спремно ћемо их дочекати. У претходне три интервенције на терену су била ангажована два камиона са грталицом, а у случају обилнијих падавина ангажоваћемо два ровокопача и улт. Тренутно на лагеру имамо око 60 тона ризле и око 50 тона соли - каже Дукић и додаје да ће се нове количине соли и ризле набавити уколико постојеће не буду довољне до краја зимске сезоне.
Саговорник „Наших новина“  подесећа да је у надлежности ЈКП ,,Услуга“ одржавање путева Л410, од Стапара до Каравукова, Л410/1, од Кравукова до Богојева, као и саобраћајница у насељеним местима Оџаци и Каравуково, по приоритетима, а новина у односу на претходну зимску сезону, по речима Дукића, је одржавање пута од Бачког Грачаца до Крушчића.
Све активности које предузимамо у току зимског периода радимо по налогу који ЈКП ,,Услуга“ добије од локалне самоуправе. Уколико нам локална самоуправа изда налог, у случају обилнијих падавина чистићемо и споредне улице у Оџацима - каже Дукић и додаје да радници који су ангажовани у зимској служби ових дана раде на орезивању дрвореда и скидању банкина у насељеном месту Дероње.

 

- У време кад нису на дежурству, радници зимске службе ангажовани су на другим пословима који су у надлежности ЈКП“Услуга“. У случају обилнијих падавина, њихов приоритетни задатак биће да саобраћајнице, које су у нашој надлежности, буду проходне - рекао је за „Наше новине“ Дарко Дукић, руководилацкомуналног одржавања и развоја ЈКП ,,Услуга“.

Последње ажурирано четвртак, 25 јануар 2018 20:41
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.