Home Актуелно Хроника Покрајинска Управа суфинансира и другу фазу радова
Покрајинска Управа суфинансира и другу фазу радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:22

Општини Оџаци одобрена средства за наставак радова на појачаном одржавању улица Иве Лоле Рибара и Железничке. Радове у оквиру друге фазе Управа за капитална улагања суфинансира са 76,18 милиона, а локална самоуправа са око 26 милиона динара

Реализација пројектних активности на појачаном  одржавању улица Иве лоле Рибара и Железничке, које су започете да се изводе у септембру месецу прошле године наставиће се и у 2018. години. У току радова, предвиђених другом фазом, у поменутим улицама предвиђена је реконструкција коловозних трака и тротоара од  „огледала“ до укрштања са државним путем. Вредност инвестиције, коју ће удруженим средствима реализовати локална самоуправа и Управа за капитална улагања, је око 102 милиона динара.
Општини Оџаци за наставак радова у улицама Иве Лоле Рибара и Железничке на конкурсу Управе за капитална улагања из области саобраћајне инфраструктуре одобрено је 76,18 милиона динара, око 75 одсто од укупне вредности инвестиције. Уговор о додели средстава прошле недеље председници општине Оџаци Латинки Васиљковић уручио је Игор Мировић, председник  Владе АП Војводине, који је након уручења уговора за реализацију пројекта из области саобраћајне инфраструктуре, представницима локалних самоуправа поручио да све треба да раде транспарентно, професионално и у најкраћим могућим роковима, како би до краја марта већ имали уговоре и увели извођаче у послове.
Истакавши да ће, захваљујући опредељеним средствима из  Управе за капитална улагања општински буџет бити значајно растерећен, председница општине Латинка Васиљковић је рекла да је следећи корак који предстоји реализацији капиталне инвестиције, расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.


-Постоје тачно дефинасани кораци које свака локална самоуправа мора спровести у дело пре него извођача уведе у посао и тога се у локалној самоуправи стриктно придржавамо. Кад се распише јавна набавка и изабере најповољнији извођач, у уговору ће се и прецизирати рок за завршетак радова  - истакла је Васиљковић, додавши да је реално да се друга фаза радова, које општина Оџаци суфинансира са око 26 милиона динара, оконча у току ове године.
Нови рок за завршетак прве фазе 11. март

Због проблема на терену проузрокованих нелагалним прикључцима грађана на фекалну канализациону мрежу  рок за завршетак послова предвиђених првом фазом радова на појачаном одржавању дела улица Иве Лоле Рибара са 19.јануара померен је за 11.март текуће године.
Од председнице општине Латинке Васиљковић сазнајемо да је локална самоуправа, након што је добила сагласност од Управе за капитална улагања, изашла у сусрет захтеву за продужење рока од 36 радних дана, фирми ,,Југокоп Подрње“ из Шапца која је била у обавези да послове у првој фази оконча за 120 календарских дана од дана увођења у посао.
-Уважили смо разлоге због којих послови на појачаном одржавању улица Иве Лоле Рибара и Железничке, предвиђени првом фазом радова, нису окончани у планираном року. Уколико нови рок не буде испоштован, локална самоуправа наплаћиваће ће пенале извођачу, како је уговором предвиђено – истакла је Васиљковић, подсетивши да прву фазу радова на реконструкцији поменутих улица у укупној дужини од око 940 метара, Управа за капитална улагања суфинасира са 66 милиона, а локална самоуправа са 44 милиона динара.

 

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:30
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.