Home Актуелно Хроника Реконструисаће се девастирана саобраћајница
Реконструисаће се девастирана саобраћајница ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 13 фебруар 2018 16:31

Општини Бач Управа за капитална улагања одобрила средства за изградњу локалног пута Бач -Плавна. За десетак дана биће расписана јавна набавка за избор најповољнијег извођача радова

Од три пројекта са којим је аплицирала за доделу средстава на конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине, локаланој самоуправи у Бачу средства су одобрена за најскупљи и по обиму радова најзахтевнији -реконструкцију девастиране саобраћајнице Бач - Плавна. Уговор о додели преко 142 милиона динара пре десетак дана у згради Покрајинске владе  потписао је Борислав Антонић, председник општине Бач, а за десетак дана очекује се расписивање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача.
Од Николе Бањца, сарадника за пројектно планирање у Канцеларији за економско - локални развој општине Бач, сазнајемо да је локална самоуправа Управи за капитална улагања упутила одговарајућу документацију.

 


-Ових дана очекујемо сагласност од стране Управе за капитална улагања, а кад се то деси, локална самоуправа расписаће поступак јавне набавке за избор фирме која ће реконструисати локални пут Л-3 , од државног број 112 , ,,Чарда“, до насеља Плавна - каже за „Наше новине“ Бањац и додаје да би цео посао на реконструкцији девастиране саобраћајнице у дужини од 5 километара могао да се реализује до септембра 2018. године.
Бањац каже да ће се кроз реализацију пројекта реконструкције пута Бач – Плавна у значајној мери побољшати локална путна инфраструктура.
-Саобраћајница између Бача и Плавне је, у односу на остале путеве у општини, у најлошијем стању. Реконструкцијом овог путног правца у значајној мери побољшаће се путна инфраструктура у општини, а створиће се и претпоставке за интензивнији локални економски развој - рекао је Никола Бањац.

 

Последње ажурирано уторак, 13 фебруар 2018 16:35
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.