Home Актуелно Друштво Највише новца за организовање јавних радова
Највише новца за организовање јавних радова ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:09

За подстицање активних мера запошљавања у буџету општине Оџаци опредељено 5,5 милиона динара. У 2018. години локална самоуправа финансијски ће подржати три мере активне политике запшљавања - Субвенције предвиђене за послодавце из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих

Јавни радови, субвенције за самозапошљавање и субвенционисање послодаваца из приватног сектора који запосле лица из категорије теже запошљивих, три су мере активне политике запошљавања које ће оџачка локална самоуправа финансијски подржати у 2018. години. Највише буџетских средства, 3 милиона динара, намењено је за спровођење јавних радова од интереса за општину, у чију реализацију  ће бити укључени радно способни корисници новчане социјалне помоћи, Роми, лица без квалификација, вишкови запослених, лица из сеоских средина и лица која посао на бироу Националне службе за запошљавање траже дуже од 18 месеци.
За реализацију мере самозапошљавања у текућој години из локалног буџета издвојиће се милион динара. Право на једнократну помоћ у износу од 180 хиљада динара по кориснику имаће млади до 30 година, вишкови запослених, Роми, особе са иналидитетом и жене.


Трећом мером активне политике запошљавања, за коју је у буџету опредељено 1,5 милиона динара, предвиђено је исплаћивање субвенција у износу од 200 хиљда динара по кориснику, послодавцима из приватног сектора за запошљавање лица са евиденције Националне службе за запошљавање која спадају у категорију теже запошљивих. Субвенцијама у износу од 240 хиљада динара по кориснику, стимулисаће се они послодавци из приватног сектора који запосле особе са инвалидитетом, радно способне кориснике новчане социјалне помоћи, младе до 30 година и жртве породичног насиља.
Мере активне политике запошљавања, које су предвиђене Локалним акционим планом запошљавања за текућу годину, реализоваће Савет за запошљавање општине Оџаци у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Законом о запошљавању Реублике Србије, у случају незапослености предвиђено је да локална самоуправа може поднети захтев ресорном министарству да учествује у финансирању програма или мера активне политике запошљавања које су предвиђене Локалним акционим планом запошљавања.

 

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:15
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.