Home Актуелно Друштво Наставак обуке у Сегедину
Наставак обуке у Сегедину ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 01 март 2018 17:27

У Бачу почела тестирања и избор радника за погон трикотаже. Реализацијoм свих фаза споразума о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију са мађарском фирмом “Szegedi szfo zrt” и фирмом „Slavaris”из Новог Сада створиће се услови за запошљавање 100 радника

Недуго након што је потписан уговор о сарадњи у области улагања у текстилну индустрију, у просторијама Занатског центра у Бачу почела су тестирања и избор радника за наставак обуке у Сегедину. Писмом о намерама мађарске фирме ‹›Szegedi szfo zrt” и фирме ,,Slavaris” из Новог Сада, које су заинтересоване да отворе текстилни погон за производњу трикотажних одевних предмета, предвиђено  је да се провера способности пријављених кандидата обави у року од 30 дана, а након тога шивачи одлазе у Сегедин на тромесечну обуку. Од Милана Иванића из локалне Канцеларије за економски развој сазнајемо  да се паралелно са обуком пријављених кандидата ради на инсталацији опреме у објекту некадашње кројачнице „Славија“, што ће омогућити да се по завршетку планираних обука крене са редовном производњом -  шивењем, склапањем и паковањем трикотажних одевних предмета.


Прошле недеље, 21. фебруара, просторије Занатског центра у којима се врши тестирање и избор радника за наставак обуке у Сегедину посетио је Борислав Антонић, председник општине Бач. Том приликом, представник новосадске фирме „Sovaris” Славко Мијатов упознао је Антонића са корацима који се предузимају након потписивања споразума о сарадњи у области текстилне индустрије између поменутих фирми и локалне самоуправе.
Истакавши да су задовољни почетком тестирања и бројем пријављених кандидата, Антонић и Мијатов су позвали све заинтересоване, који то нису урадили, да се пријаве, како би се обуке и даље организовале.
Подсећамо да на основу споразума, који је у име локалне самоуправе потписао председник општине Бач Борислав Антонић, фирма за производњу трикотажних одевних предмета из Сегедина планира да, након реализације свих фаза споразума, отвори производни погон у ком ће на 50 радних машина ангажовати 100 радника, који ће радити у две смене, а у плану је да се запосли и неколико радника на другим пословима.

 

Последње ажурирано четвртак, 01 март 2018 17:39
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.