Home Актуелно Друштво Побољшање демографске структуре војвођанских села
Побољшање демографске структуре војвођанских села ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
петак, 16 март 2018 15:07

До 30. априла отворен конкурс за доделу бесповратних стредстава брачним паровима за куповину сеоских кућа. Највиши износ који се додељује до милион динара - Битан услов да један од супружника није старији од 40 година.

Покрајински Завод за равноправност полова расписао је 1. марта текуће године конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоских кућа са окућницом. За доделу средстава могу да конкуришу супружници чија брачна заједница траје најмање три године и ванбрачни партнери са трајнијом заједницом, у складу са Законом који у свом власништву или сувласништву немају стамбени простор, нити су у претходних пет година продали или на неки други начин отуђили непокретност која је била у њиховом власништву. На конкурс расписан од стране Завода за равноправност полова заинтересовани супружници могу аплицирати само са једном пријавом, а услов за учешће на конкурсу између осталих је да један од супружника у тренутку подношења пријаве на конкурс није старији од 40 година и да грађевинска вредност некретнине, сеоске куће са окућницом, не прелази износ од 2 милиона динара. За куповину сеоских кућа са окућницом Завод за равноправност полова опредлио је 30 милиона динара, а максималан износ који ће се додељивати брачним паровима је милион динара.
Циљ доделе бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом супружницима са пребивалиштем на територији АП Војводине је подстицање развоја руралних средина, повећање броја жена власница некретнина, подмалђивање сеоских средина и иницирање процеса побољшања демографске структуре који је предуслов за покретање привредних активности.

Последње ажурирано петак, 16 март 2018 15:13
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.