Home Актуелно Друштво Културна сарадња за почетак!
Културна сарадња за почетак! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 29 март 2018 09:42

Делегација Финске амбасаде посетила општину Оџаци. На највећој музичкој дечијој смотри „Србија у ритму Европе“ која ће се у јуну одржати у Нишу по први пут наступиће представници општине Оџаци

У среду, 28. марта заменица амбасадора Финске Palivi Alatalo, помоћница заменице амбасадора Финске Јасмина Обрадовић, директор телевизијског програма „Србија у ритму Европе“ Игор Кардаревић и директор „Србија у ритму Европе“ Давид Макевић боравили су у званичној посети општини Оџаци, а повод je био највећа дечија музичка манифестација „Србија у ритму Европе“. По први пут на овој манифестацији, која ће се ове године 16. јуна одржати у хали „Чаир“ у Нишу, своје представнике имаће и општина Оџаци. Након одржаних аудиција донета је одлука да Дуња Ђорђевић, Катарина Бенка и Тијана Бачик представљају општину Оџаци и Финску на завршној свечаности у Нишу. Какав ће пласман оставрити зависиће од броја СМС порука и оцене стручног жирија. Уколико победе, следећа манифестација „Србија у ритму Европе“ одржаће се у Оџацима, а Ђорђевић, Бенка и Бачик ће бити награђене боравком у Финској.

 

Обећавши снажну подршку преставницима општине Оџаци које ће у Нишу песму отпевати на Финском језику, Alatalo је рекла да је сарадња међу народима веома важна.

- Манифестације попут „Србија у ритму Европе“ су добра прилика да се упознамо и да се боље разумемо. Односи између Финске и Србије су на високом нивоу. Напорно радимо на промоцији економских односа између наших земаља и снажно подржавамо пут Србије у Европску унију. У наредном периоду амбасада ће радити и на проширењу веза са општином Оџаци - рекла је Palivi Alatalo, заменица амбасадора Финске у Србији.

Срадња која је између општине Оџаци и амбасаде Финске успостављена преко манифестације „Србија у ритму Европе“ по речима председнице општине Латинке Васиљковић наговештај је будуће сарадње на другим пољима.

- Изузетно нам је драго што смо део највеће музичке дечије мнифестације у Србији и што ће наша деца представљати Финску. Учешће наших младих суграђанки на музичкој манифестацији у Нишу добра је прилика за промоцију културе општине Оџаци али и Финске. Ово је прилика да сарадњу коју смо успоставили на културном нивоу успоставимо и у другим сферама. Надам се да ће до успостављања срадње на другим пољима доћи и да ће наши сусрети у наредном периоду бити чешћи - истакла је председница општине Оџаци Латинка Васиљковић, позвавши грађане општине Оџаци да својим СМС гласовима подрже наступ Дуње Ђорђевић, Катарине Бенка и Тијане Бачик у Нишу.

Након радног састанка у кабинету председнице општине новинарима се обратио директор телевизијског програма „Србија у ритму Европе“ Игор Кардаревић.

- Какав ће бити пласман представница општине Оџаци зависиће од броја СМС порука и оцене стручног жирија. Желим општини Оџаци победу пошто сам сигуран да ће бити добар домаћин следеће манифестације - рекао је Кардаревић.

Након пријема у општини, висока делегација амабасаде Финске и „Србија у ритму Европе“ у пратњи председнице општине Латинке Васиљковић и директорице Туристичке организације Весне Петковић обишла је римокатоличку цркву Светог Архангела Миховила, музејску јединицу, Етно кућу, Галерију „Свети Рафаило Момчиловић“ у Дероњама и Гимназију и економску школу „Јован Јовановић Змај“.

Последње ажурирано четвртак, 29 март 2018 09:50
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.