Home Актуелно Друштво Средства добиле 53 установе
Средства добиле 53 установе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 19 април 2018 09:14

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио уговоре за инвестиције у области образовања. Мировић: -Програм се неће завршити док се све основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика у Војводини не санирају и реконструишу.

Почетком овог месеца, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре у вредности 150,4 милиона динара за инвестиције у области образовања у 2018. години. Средства су добиле 53 установе, основне и средње школе, предшколске установе и домови ученика за реконструкцију, адаптацију и инвестиционо одржавање објекта. За инвестиционо одржавање кухиње и приручних магацина Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, Предшколској установи „Полетарац“ из Оџака одобрио је 522 хиљаде динара, а основној школи „Мирослав Антић“ 4,7 милиона динара из Ресорног Покрајинског Секретаријата опредељена су за реконструкцију школског дворишта. Ресорни Покрајински Секретаријат са 4 милона динара подржао је инвестицију реконструкције и адаптације котларнице у школи „Иво Лола Рибар“ из Плавне. Основну образовну установу из Плавне похађа 90 ученика, а након реализације свих програмом предвиђених активности створиће се услови за енергетску уштеду, као и уштеду финансијских средстава која ће се усмерити у реализацију пројекта на повећању безбедности ученика и опремању учионица.


Подсетивши да су у 2017. години из покрајинског буџета подржана 122 пројекта у 109 образовних установа у Покрајини, председник Покрајинске владе Игор Мировић на свечаности уручења уговора је рекао да је Покрајинска влада одлучна да истраје и настави са обезбеђивањем бољих услова за боравак и рад у установама образовања и васпитања, имајући на уму, пре свега, интере деце која похађају те установе.
-Ова година је за нас тек почела и ових 150,4 милиона динара је прва фаза у релизацији важних инвестиција у установама образовања и васпитања. Један део тих послова радиће Канцеларија за јавно улагање Владе Србије са којом је Покрајинска влада успоставила пуну координацију, док ће део послова радити локалне самоуправе. Наш план је да до краја мандата ове владе имамо пун континуитет у релаизацији ових послова. Желимо да све школе буду реконструисане  и да услови у којима уче наша деца буду много бољи - рекао је Мировић, додавши да је важно да се упредо са тим ради на техничком осавремењавању образовних установа.
Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице Михаљ Њилаш је нагласио да је важно да се обезбеди одговарајућа инфраструктура по европским стандардима која задовољава потребе новог технолошког развоја и континуирано финансирање у објекте које користе образовне установе.
Потписивању уговора о додели средстава образовним установама са територије АП Војводине у Новом Саду присуствовали су Милорад Станишић, помоћник председнице општине Оџаци и Јелена Лопушина, директорица Основне школе „Мирослав Антић“, а уговор о додели средстава ОШ „Иво Лола Рибар“ из Плавне потписао је директор ове образовне установе  Драган Медић.

Последње ажурирано четвртак, 19 април 2018 09:24
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.