Home Актуелно Хроника Била, прошла, поновила се !
Била, прошла, поновила се ! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Administrator   
четвртак, 07 јун 2018 20:13

Манифестација „Дани Црвенокосе  богиње“ испунила очекивања. Богат и садржајан програм и добра посећеност обележили овогодишњу манифестацију

Исплатиле су се вишедневне припреме и труд који су претходили одржавању манифестације „Дани Црвенокосе богиње“. Све оно што су организатор, општинска Туристичка организација и покровитељ, локална самоуправа, најављивали да ће се десити, десило се у три дана трајања манифестације, која се након вишегодишње паузе на „велика врата“ вратила у календар културних дешавања у општини. Од првог до последњег дана трајања „Дана Црвенокосе богиње“ као на траци смењивала су се добро осмишљена културна, музичка и спортска   дешавања. Нису остали ускраћени ни за својих „пет минута“ гурмани који су бесплатно могли да дегустирају месо бика који се од раних јутарњих часова окретао на ражњу, а у недељу, последњег дана манифестације, могли су да пробају рибљи паприкаш који се у Улици Јурија Гагарина кувао у 44 котлића.

 

Програм манифестације почео је презентацијом Црвенокосе богиње и локалитета Доња Брањевина у вишенаменској хали Спортско - пословног центра, у организацији Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ са музејском јединицом и предавањем кустоса Бранислава Срдановића ,,Прошлост Оџака кроз старе фотографије“. Након обраћања председнице општине Латинке Васиљковић, публику, која се окупила на платоу испред Спортско - пословног центра, до касних вечерњих сати забављали су Сара Јо и Жељко Васић. Најлепша слика првог дана манифестације, која је завршена десетоминутним ватрометом, била је дочек матураната основних школа који су то вече прослављали малу матуру.

Најбогатији садржајима био је други дан манифестације, субота, 2. јун. Тог дана, на бини монтираној на платоу Спортско - пословног центра смењивали су се наступи деце из Предшколске установе „Полетарац’’, ученика првог разреда  ОШ ,,Мирослав Антић’’, фолклорних група. У занатском центру организована је ликовна радионица за децу која су техником сликања и вајања стварала на тему Црвенокосе богиње. Централни догађај другог дана манифестације био је концерт Неде Украден, која је оправдала статус једне од најпопуларнијих певачица у региону. Одржала је Украден двосатни концерт за памћење пред многобројном публиком која је њен наступ наградила громогласним аплаузом  и хорским певањем. Пре него је Украден изашла на бину, публици су се представили  оџачки музичари Роберт Хип, Мирко Миљковића, Боривој Јаначковић и Владан Терзић.

Богат догађањима био је и трећи, последњи дан манифестације.Тог дана плато је био препун деце која су вежбала са својим тренерима, а централни спортски догађај била је Међународна бициклистичка трка ,,Дунавски куп“. Надомак платоа Спортско - пословног центра, у Улици кнез Михајловој били су изложени радови и кулинарски специјалитети Удружења жена из општине, а завршни догађај било је такмичење у кувању рибљег паприкаша које је привукло велики број учесника.
И на крају, а могло је и на почетку. Због свега што се дешавало првих дана јуна у Оџацима, све похвале заслужују организатори „Дана Црвенокосе богиње“, који су добро проценили да једна таква манифестација треба нашој општини.

Последње ажурирано четвртак, 07 јун 2018 20:25
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.