Home Актуелно Друштво Привремени посао за 47 лица
Привремени посао за 47 лица ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:36

За извођење јавних радова локална самоуправа у буџету определила 3.000.000 динара. Укупна вредност јавних радова 5.817 000 динара - Подржано свих девет поднетих пројекта за извођење јавних радова - Месечна надокнада за лица ангажована на извођењу јавних радова 18.000 динара

Прошле недеље заменик председника општине Мирослав Кондић и Свјетлана Нешић, начелница Одељења за програме одржавања и предузетништва Националне службе за запошљавање Филијала Сомбор уручили су одлуке и обавештења јавним предузећима и установама и удружењима грађана који су поднели пројекте за извођење јавних радова од интереса за општину. На конкурс који је расписала локална самоуправа и Национална служба за запошљавање поднето је девет пројеката и за свих девет одобрена су средства за извођење јавних радова.
Истакавши да је локална самоуправа за извођење јавних радова у буџету определила 3.000.000 динара, Мирослав Кондић је рекао да ће, захваљујући овој активној мери политике запошљавања, 47 лица са евиденције Националне службе за запошљавање привремено бити радно ангажовано уз месечну надокнаду од 18.000 динара са уплаћеним порезима и доприносима.


-Пошто смо имали довољно средстава ове године, подржали смо свих девет пројеката који су пристигли на јавни позив који је локална самоуправа по пети пут расписала у сарадњи са Националном службом за запошљавање. Након потписивања уговора и избора лица са евиденције Националне службе за запошљавње, планирано је да се крене са реализацијом пројеката са којима су јавне установе, комуналана предузећа и удружења грађана аплицирала на јавни позив - истакао је Кондић, додавши да ће јавни радови трајати четири месеца и да ће лица ангажована на њиховој имплементацији примати месечну надокнаду од 18.000 динара  са уплаћеним порезима и доприносима.
Подсетивши да је Национална служба за запошљавање 2007. године из општине Оџаци кренула са промоцијом јавних радова, Свјетлана Нешић, начелница Одељења за програме одржавања и предузетништва НСЗ Филијала Сомбор, истакла је да је локална самоуправа у Оџацима за реализацију програма и мера активне политике запошљавања у 2018. години у буџету определила 5.500.000 динара.
-Прва мера активне политике запошљавања коју заједнички реализују Национална служба за запошљавање и општина Оџаци  у 2018. години су јавни радови. За реализацију ове мере Национална служба за запошљавање, односно Ресорно министарство, определило је око 2.800.000 динара, а општина Оџаци 3.000.000 динара – истакла је Нешић, додавши да сви пројекти подлежу процедурама Националне службе за запошљавање.
-Јавни позив за спровођење јавних радова од интереса за општину Оџаци расписан је у складу са Локалним акционим планом за запошљавање за 2018. годину, којим је предвиђена подршка запошљавању теже запошљивих лица са евиденције Националне службе за запошљавање и послодавцима који отварају нова радна места. Почев од расписивања јавног позива, потписивања уговора и избора лица која ће бити ангажована на извођењу јавних радова, свих девет пројеката подлежу процедури Националне службе за запошљавање - рекла је Свјетлана Нешић, додавши да ће највећи број лица (18) са евиденције тржишта рада бити ангажовано на извођењу јавних радова које ће реализовати Јавно комунално предузеће „Услуга“ и Дом здравља, у ком ће након потписивања уговора привремено радити 12 лица.
Поред ЈКП ,,Услуга“ и Дома здравља, локална самоуправа и Национална служба за запошљавање финансијски су подржали пројекте којима су на расписани Јавни позив аплицирали Центар за социјални рад, Основна школа „Бранко Радичевић“, Спортско пословни центар, Предшколска установа „Полетарац“, Удружење грађана „Ленка“, на овим јавним радовима биће ангажована по 2 лица, а на реализацији пројекта чији су извођачи удружење грађана „Жене из Српског Милетића“ и Народна библиотека „Бранко Радичевић“, након потписивања уговора, четири месеца радиће шест, односно једно лице са евиденције тржишта рада.

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:44
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.