Home Актуелно Хроника Стрелци спремни и опремљени
Стрелци спремни и опремљени ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:45

Од почетка борбе против града. стрелци на градоносне облаке дејствовали два пута. Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство за набавку ракета општини Оџаци одобрио око 1,5 милиона динара - Свих 9 противградних станица на територији општине у функцији - Локална самоуправа са по 20 хиљада динара стимулише рад стрелаца

Невреме које је у протеклих месец дана у два наврата захватило атар општине Оџаци, према проценама надлежних, није нанело веће штете пољопривредним културама. Противградни стрелци правовремено су деловали у два наврата. Они су у сезону, која је почела 15. априла и траје шест месеци, ушли потпуно спремни и опремљени. Уз прошлогодишњу резерву од око 40 ракета, набављено је додатних 77 ракета. Према искуствима из ранијих година, то је довољан број до краја противградне сезоне, 15. октобра. И сами оџачки стрелци, њих 18 на 9 противградних станица, имају разлога да буду задовољни, будући да ће сваки за своје ангажовање у току сезоне добити по 20 хиљада динара од локалне самоуправе, мимо 4 хиљаде динара које држава месечно издваја за њихов рад.
Помоћник председнице општине Оџаци задужен за пољопривреду и привреду Андрија Хајду подсећа да су оџачки стрелци у току прошлогодишње сезоне борбе против града дејствовали у три наврата, испаливши у току интервенција око 60 ракета, а да је у прва два месеца ове године у току два дејства испаљено око 30 ракета.


-Упркос чињеници да је од 15. априла до 15. јуна, у току две интервенције испаљено око 30 ракета мањег и већег домета, на лагеру сваке противградне станице у општини до краја сезоне биће довољних количина противградне муниције. Прошле недеље, у Радарском центру Бајша, у име локалне самоуправе потписао сам уговор о примопредаји 77 ракета вишег домета, ТД8, које су купљене удруженим средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, око 1,5 милион динара, и локалне самоуправе која је за набавку нових ракета у буџету определила милион динара - каже Хајду и додаје да су све противградне станице на територији општине Оџаци у функцији.
-Локална самоуправа издваја значајна средства за функционисање противградне заштите у општини. Осим улагања у противградне станице, са по 20 хиљада динара у току сезоне стимулишемо рад стрелаца који су приликом потписивања уговора могли да изнесу своје примедбе и сугестије, шта је конкретно потребно за одређену противградну станицу. Све примедбе и сугестије које су том приликом стрелци изнели решаваћемо у наредном периоду -истакао јеХајду, додавши да су стрелци спремни и опремљени, али да је незахвално говорити шта ће се дешавати до краја сезоне борбе против града.
-Упркос чињеници да су све противградне станице у функцији, да располажу са довољним бројем ракета и да су своју мобилност стрелци показали приликом недавних дејстава, све оно што се у мају и у првој половини јуна месеца дешавало у региону говори да је немогуће предвидети шта ће се дешавати до краја сезоне против града. Због тога апелујем на пољопривредне произвођаче да осигурају своје усеве, како би и на тај начин предупредили евентуалне штете које град може проузроковати - рекао је за „Наше новине“ Андрија Хајду, помоћник председнице општине Оџаци за пољопривреду и привреду.

 

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:50
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.