Home Актуелно Хроника Следећа инвестиција сензорска соба
Следећа инвестиција сензорска соба ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 21 јун 2018 20:54

Из Удружења МНРО. У првих шест месеци текуће године избетонирано двориште, инсталирана дворишна чесма и клупе, окречена фасада, трском ограђен део дворишта - Путем јавних радова ангажована 4 лица која ће радити на одржавању дворишног простора и базена

Простор, и дворишни и унатрашњи, у ком је смештено Удружење за помоћ особама ометеним у развоју, МНРО из године у годину оплемењује се новим садржајима. Захваљујући тој пракси, некад запуштени и у коров зарастао простор у Улици Железничкој данас је права мала оаза у ком нема чега нема. Кренули су давне 2004. године у „Златној барци“ да стварају оно по чему су данас препознатљиви из „једне собе“, а данас у оквиру проширеног и адаптираног радног простора имају и такозвану „слану собу“... Двориште „Златне барке“ је прича за себе. На једном месту обједињени су садржаји за рекреацију и одмор, спортски терени, базен, гаража, кућица за одмор и мобилијари, који овај простор сврставају у ред најсређенијих у ужем централном језгру Оџака. Захваљујући инвестицијама које су реализоване у првих шест месеци текуће године, избетонирано двориште, инсталиране дворишне клупе и чесма са водом за пиће, окречена фасада, тршчаном оградом ограђен део дворишта, простор удружења данас је атрактивнији него што је био „јуче“, а кад се у дело спроведу сви планови који су зацртани да се реализују у току ове и наредних година, „сутра“ ће бити атрактивније него што је данас.
Прича нам председник Удружења МНРО Драган Студен да је планова много и да их у удружењу реализују један по један, у зависности од расположивих средстава.


-Наш крајњи циљ је изградња зграде за целодневни боравак. Реч је о инвестицији која изискује значајнија финансијска издвајања и пре него се упустимо у реализацију обратићемо се за помоћ вишим инстанцама власти. У току првих шест месеци текуће године успели смо, захваљујући локалној самоуправи, да реализујемо  део програма који смо планирали на уређењу дворишног простора, а оно што планирамо да урадимо до краја године је изградња сензорске собе и простора за целодневни боравак. За реализацију ових инвестиција имамо обезбеђен део средстава, а за део који нам недостаје покушаћемо да надоместимо путем пројектно - техничке документације којом ћемо аплицирати код виших инстанци власти - каже Студен и додаје да би реализација поменутих инвестиција била круна ангажовања садашњег руководства МНРО.
Студен за „Наше новине“ каже да ће ове године о дворишном простору и базену бринути лица која су ангажована путем јавних радова које је општина расписала.
-Аплицирали смо на јавни позив локалне самоуправе и одобрено нам је извођење послова на одржавању дворишног простора и базена. На овим пословима, за који ће добијати месечну надокнаду од ... са припадајућим порезима биће ангажована 4 инвалидна лица у наредна четири месеца - рекао је за „Наше новине“ Драган Студен, председник Удружења МНРО.

 

Последње ажурирано четвртак, 21 јун 2018 20:59
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.