Home Актуелно Хроника „Ојачана“ саобраћајница под двогодишњом гаранцијом
„Ојачана“ саобраћајница под двогодишњом гаранцијом ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:25

За почетак јула најављена примопредаја радова на појачаном одржавању Улице Иве Лоле Рибара. Управа за капитална улагања дала сагласност за покретање поступка јавне набавке за избор  фирме која ће бити ангажована на појачаном одржавању Улице Железничке.

Радови предвиђени првом фазом појачаног одржавања Улица Иве Лоле Рибара и Железничке завршени су 15. јуна. Саобраћај у Улици Иве Лоле Рибара, од железничког прелаза до „огледала“, одвија се у две коловозне траке, а у наредних неколико дана треба да се изврши примопредаја радова. Пре него се то деси, извођачу радова фирми ,,Југокоп Подриње“ из Шапца дат је рок  да отклони  недостатке уочене од стране  надзорног органа, који ће након тога извршити технички преглед оног што је урађено.
Од надлежних у локалној самоуправи сазнајемо да од момента примопредаје радова на појачаном одржавању једне од најфреквентнијих саобраћајница у Оџацима на снагу ступа гарантни рок од две године, у току којег је фирма из Шапца у обавези да отклони све недостатке који нису могли бити уочени у моменту примопредаје радова.


Подсећамо да је вредност радова на појачаном одржавању Улице Иве Лоле Рибара у дужини од око 966 метара, инвестиција вредна око 112 милиона динара. Реализована је средствима Управе за капитална улагања која је општини Оџаци на основу пројектно-техничке документације одобрила око 67 милиона динара и локалне самоуправе која је за појачано одржавање Улице Иве Лоле Рибара у буџету определила око 45 милиона динара.
Удруженим средствима Управе за капитална улагања АП Војводине (око 76 милиона динара) и локалне самоуправе (око 21 милион динара), реализоваће се и друга фаза пројекта у току које ће се радити на појачаном одржавању Улице Железничке од „огледала“ до раскрснице улица Железничке и Сомборске. Управа за капитална улагања локалној самоуправи дала је сагласност за покретање поступка јавне набавке који би ових дана требало да буде објављен на порталу Јавних набавки и сајту општине Оџаци.
Израда конкурсне документације неопходне за покретање јавне набавке за избор најповољнијег понуђача у завршној је фази. Након објављивања конкурсне документације и позива за подношење понуда на порталу Јавних набавки и сајту општине Оџаци поћи ће да тече рок од 30 дана, у ком заинтересоване фирме могу послати своје понуде. Иако су у локалној самоуправи опрезни кад је реч о почетку радова на реализацији појачаног одржавања Улице Железничке у дужини од 672 метра, „Наше новине“ незванично сазнају да је реално да се са радовима крене два месеца након што се објави поступак јавне набавке и конкурсна документација, у којој ће бити прецизирани рокови почетка и завршетка радова.

 

Пре примопредаје отклањање уочених недостатака

На примедбе грађана да се након обилнијих падавина вода задржава на појединим местима и након реконструкције Улице Иве Лоле Рибара надлежни из локалне самоуправе одговарају да је надзорни орган уочио недостатке и да је извођачу дат рок да их отклони.
-У свим радовима у којима се као наручилац појављује Општинска управа општине Оџаци, дефинише се гарантни рок, који износи минимум 24 месеца од дана примопредаје радова да би се радови заштитили од могућих недостатака који се могу појавити у том периоду. Пре примопредаје радова фирма „Југокоп Подриње“ у обавези је да отклони уочене недостатке, а то ће чинити и у наредне две године од дана примопредаје радова - поручују из локалне самоуправе.

Последње ажурирано субота, 07 јул 2018 19:29
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.