Home Актуелно Хроника „Кап по кап“ по главама пролазника
„Кап по кап“ по главама пролазника ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
субота, 07 јул 2018 19:29

За клима уређаја из којих капље казне и до пола милиона динара. Према Одлуци о комуналним делатностима, клима уређаји морају да буду постављени тако да не капљу на јавну површину - Казне за физичка лица су до 50.000 динара, а за правна до 500.000 динара

У време врелих летњих дана који трају недељема, немогуће је издржати без клима уређаја. Ипак, немарне власнике расхладних уређаја тај угођај би могао скупо да кошта, уколико је црево са кондензованом водом, а у центру Оџака по правилу јесте, изведено директно на тротоар. Жалбе пролазника који се нађу на мети цурења клима уређаја на пешачким зонама  и тротоарима централних градских улица, власници зграда или пословних објеката морали би озбиљно да схвате. У супротном, могли би се суочити  са консеквенцама које су предвиђене чланом 291 Одлуке о комуналним делатностима општине Оџаци.
Од Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове и заштиту животне средине сазнајемо да је у циљу одржавања јавне чистоће на јавним површинама, чланом 159 Одлуке о комуналним делатностима, забрањено изливање кондензата на јавну површину.
-Чланом 291 Одлуке о комуналним делатностима предвиђене су казнене одредбе за кориснике комуналних услуга, физичка и правна лица, уколико комунална инспекција утврди да се кондензат из клима уређаја, који су у њиховом власништву, излива на површине јавне намене - каже за „Наше новине“ Теодора Јаковљевић и додаје да би излазак комуналне инспекције на терен и утврђивање да се кондензат клима уређаја излива на јавну површину грађане и правна лица могао озбиљно да кошта.
-За физичка лица која се не придржавају одредби члана 159 Одлуке о комуналним делатностима прописане су казне од 2.500 до 50.000 динара. Исти износ предвиђен је за одговорно лице у оквиру правног лица, а  износом од 50.000 до 500.000 динара кажњава се правно лице ако се кондензат из њиховог клима уређаја излива на јавну површину - рекла је за „Наше новине“ Теодора Јаковљевић.

 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.