Home Актуелно Хроника На месту пијаце планира се изградња сеоског центаралног трга
На месту пијаце планира се изградња сеоског центаралног трга ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 23 август 2018 11:31

Светлана Шуловић,секретар месне заједнице РатковоСавет Месне заједнице Ратково усвојио план активности за период 2019 -2021. година. Реконструкција трибина на месном стадиону, измуљавање Багер баре и уређење приобалног појаса, изградња атмосферске канализације у још два дела села и наставак радова на изградњи фекалне канализације само су део пројеката који треба да се реализују од 2019. до 2021. године.

Широка је лепеза активности које Савет Месне заједнице у Раткову планира да спроведе у дело  до 2021. године. Планови су амбициозни, одвијаће се на више локација, а кад се окончају, у многом ће на боље променити инфраструктурну опремљеност и сам изглед села. Од Светлане Шуловић, секретара Месне и једине која је на сталном раду у Месној заједници, сазнајемо да је планом и програмом активности које је Савет предвидио да спроведе у дело од 2019. до 2021. године зацртано измештање дивље пијаце, санација трибина и службених просторија на фудбалском стадиону, изградња нових атмосферских канала, наставак изградње фекалне канализације, изградња пројектно-техничке документације, а након тога и реконструкција фискултурне сале у Основној школи „Ратко Павловић“, измуљавање Багер бање и уређење приобалног дела, реконструкција зграде Месне заједнице и Месне канцеларије.
-То су најважнији пројекти који би требало да се реализују од 2019. до 2021. године - каже за „Наше новине“ Шуловић и додаје да ће се упоредо са релаизацијом поменутих пројектних активности радити на текућем одржавању и реализацији пројекта који не изискују значајнија финансијска улагања.


Шуловић каже да се од ове  ове године  из Улице војводе Мишића кренуло са решавањем дугогодишњег проблема атмосферске канализације и да ће се тај посао наставити  све док се проблем атмосферске канализације у селу не реши.
Једна од значајнијих инвестиција у програму Месне заједнице у наредне три године је измештање пијаце са платоа у центру села.
-За следећу годину у плану је да се уради пројектно-техничка документација за пијацу, која ће са садашње локације бити измештана у Улицу цара Душана, на место  где је некад била стара фискултурна сала – каже Шуловић и додаје да ће се након измештања пијаце на платоу градити централни трг са фонтаном и летњом позорницом.
Након измештања пијаце градиће се централни сеоски тргСаговорница „Наших новина“ наводи да је планом активности предвиђена и изградња пројектно – техничке документације за реконструкцију трибина и просторија на месном фудбалском стадиону са којом ће се за доделу средстава аплицирати према ресорном министарству.
-Током недавне посете министра за омладину и спорт Вање Удовичића добили смо уверавања да ће нам средства бити одобрена за реконструкцију стадиона. Због тога смо одустали од реализације активности које смо планирали на стадиону - истиче Шуловић и додаје да је једна од најзначајнијих активности коју је Савет планирао наставак радова на изградњи фекалне канализационе мреже.
-Са реализацијом изградње фекалне канализације се кренуло, међутим, недуго потом са радовима се стало. У плану је да се настави са реализацијом ове инвестиције, а динамика којом ће се посао на изградњи фекалне канализације одвијати зависиће пре свега од прилива средстава. Пошто је реч о капиталном пројекту, за доделу средстава аплицираћемо код виших органа власти - истакла је Светлана Шуловић, секретар Месне заједнице Ратково.

 

Последње ажурирано четвртак, 23 август 2018 11:36
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.