Home Актуелно Друштво Покрајина бесповратним средствима подстиче запошљавање
Покрајина бесповратним средствима подстиче запошљавање ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:50

Бач:Више новца за пројекте који се реализују у мање развијеним општинамаДо 15.октобра отворен конкурс за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места. Укупан износ средстава која се додељује по конкурсу износи 200 милиона динара - Привредним друштвима која послују на територији локалних заједнице које су разврстане у трећу и четврту категорију развијености конкурсом опредељено 60 одсто средстава

Подстицање отварања нових радних места у малим, средњим и великим привредним друштвима, која су повезана са реализацијом инвестиционих пројеката на територији АП Војводине, циљ је конкурса за доделу бесповратних средстава за отварање нових радних места који је расписао Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Укупан износ који се додељује по конкурсу, који је отворен до 15. октобра, износи 200 милиона динара. Како би подстакли равномерни развој јединица локалне самоуправе на територији АП Војводине, у Секретаријату за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу су донели одлуку да 60 одсто средстава конкурсом определе за привредна друштва која инвестиционе пројекте реализују на подручју локалних самоуправа разврстаних у трећу и четврту категорију развијености, а 40 одсто средстава за привредна друштва која пројекте реализују у општинама из првог и другог круга развијености.

У случају да бесповратна средства за отварање нових радних места намењена за привредна друштва која инвестиционе пројекте реализују у локалним заједницама разврстаним у трећи и четврти круг развијености не буду опредељена, она ће бити распоређена на инвестиционе пројекте које привредна друштва реализују у локалним самоуправама из првог и другог круга развијености.
Из Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу поручују да ће подржати пројекте којима је предвиђено отварање најмање 10, а највише 100 радних места у року од три године од дана закључења уговора, за новозапослена лица која ће у радном односу код малих и средњих привредних друштава бити најмање у наредних 36 месеци, а код великих привредних друштава најмање 60 месеци.

 

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 19:54
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.