Home Актуелно Друштво Скупља цена воде у целој општини
Скупља цена воде у целој општини ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 27 септембар 2018 19:59

Са 16. заседања Скупштине општине ОџациУ среду заседала Скупштина општине Оџаци. По новом ценовнику највеће рачуне за воду примаће грађани Оџака,а најмање грађани Бачког Брестовца

Око сат времена било је потребно предлагачима да образложе,опозицији да критикује ,а одборницима из редова владајуће коалиције да усвоје пет тачака дневног реда које су се нашле на дневном реду првог јесењег, а 16 у овом сазиву ,заседања Скупштине општине Оџаци,које је одржано у среду,26 септембра.Највише времена одборницима је требало да усвоје тачке дневног које су се односиле на предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време и предлоге закључака о давању сагласности на одлуку о ценама комуналних  услуга ЈКП“Услуга“ и цени воде ЈКП“Брестком“.


Након образложења начелника општинске управе Шпире Шоргића који је рекао да је разлог за доношење Предлога одлуке о изменама о максималном броју запослених на неодређено време промена броја запослених у Јавној установи Спортско пословни центар,након правосудне судске пресуде да се три радника врате на посао, за реч се јавио шеф одборничке групе ДС-СРС Александар Дикић који је рекао да је предложени предлог одлуке требало детаљније образложити.
-Они који су одговорни због тога што се ова тачка нашла на дневном реду уместо да буду кажњени су награђени.Основано сумњамо да ово није последња измена одлуке о максималном броју запослених пошто до краја године можемо очекивати неке нове измене.Крајње је време да грађани добију одговор ко је кривац и колико је општина оштећенна због неодговорног рада -истакао је Дикић оптуживши коалицију на власти за политичко запошљавање.
Назвавши Дикићево излагање политканским,а његове тврдње неоснованим шеф одборничке групе Општинског одбора СНС Власко Грујичић је рекао да је у време док је Демократска странка била на власти страначко запошљавање подигнуто до неслућених висина.
-Страначко запошљавање је нешто што каректерише политички живот Србије од 1945 године.Оно што је добро у последњих пет година тај тренд је заустављен.Због доласка страних инвеститора и отварања радних места у реалном сектору у ком су плате веће јавни сектор више није најпожељније место за запошљавање-истакао је Грујичић.
Шеф одборничке групе ДС-СРС критиковао је и одлуке о новим ценама воде у општини.Разлоге поскупљења воде у местима у којима ЈКП“Услуга“управља водоводима директор Никола Арсић образложио је речима да је цена воде у општини Оџаци јако ниска,а наплативост мала .
-Пет година нисмо подизали цену воде.Улажемо велике напоре да водоснабдевање буде на високом нивоу и да ниво наплате подигнемо на виши ниво-истакао је Арсић додавши да ће по новом ценовнику грађани Оџака воду плаћати 49.90 динара, а грађани осталих места у којима „Услуга“управља водоводима 44.98 динара без пореза на додату вредност.
Најнижа цена воде и даље ће бити у Бачком Брстовцу у ком ће грађани  кубни метар воде плаћати 31.82 динара без пореза на додату вредност.
На минулом заседању усвојен је предлог одлуке Годишњег програма заштите,уређења и коришћења пољопривредног земљишта и предлог закључка о именовању Биљане Златковић за директорицу Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

 

Последње ажурирано четвртак, 27 септембар 2018 20:03
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.