Home Актуелно Друштво Пажљивко у флуоресцентном прслуку
Пажљивко у флуоресцентном прслуку ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:16

У току активности на унапређењу система саобраћаја у општини Оџаци. У уторак, 30. октобра, у вишенаменској сали Спортско - пословног центра,  делиће се ауто - седишта за децу рођену у 2018. години - До краја године у плану постављање брзинског дисплеја и два семафора са наизменичним садржајем порука у Каравукову.

Низом активности које локална самоуправа планира да спроведе у дело у наредном периоду, систем саобраћаја у општини Оџаци подићи ће се на виши ниво. Са реализацијом ових активности почело се у уторак, 23. октобра, у Основној школи ,,Бора Станковић“ у Каравукову и Основној школи „Бранко Радичевић“ из Оџака уручивањем флуоресцентних прслука и сликовнице „Пажиљкових правила“.
Од Милорада Станишића, помоћника председнице општине и Теодоре Јаковљевић, руководиоца Одељења за инспекцијске послове, сазнајемо да ће флуоресцентне прслуке, које је обезбедила локална самоуправа, и сликовницу „Пажљивкова правила“, које је за ученике првих разреда основних школа обезбедила Агенција за безбедност у саобраћају, након две поменуте школе у наредних неколико дана добити и прваци из осталих образовних установа у општини Оџаци.


Помоћник председнице општине Милорад Станишић и руководилац Одељења за инспекцијске послове Теодора Јаковљевић кажу да ће до краја овог месеца бити реализована још једна акција која за циљ има унапређење саобраћаја у општини.
-Позивамо све родитеље који су поднели захтеве да присуствују додели ауто - седишта која ће се одржати 30. октобра, у 14.30 часова, у вишенаменској сали Спортско - пословног центра. Тог дана, након поделе одржаће се обука о правилној употреби дечијих ауто - седишта коју ће спровести стручњаци из Агенције за безбедност саобраћаја, која је у сарадњи са локалном самоуправом обезбедила ауто - седишта за децу - истакла је Теодора Јаковљевић.
По речима Милорада Станишића, у току ове године у плану је наставак акције на постављању нове саобраћајне сигнализације и решавање проблема црних тачака на саобраћајницама у општини.
-Саобраћајни знакови постављаће се у улицама у којим их нема или су поломљени и однешени. У плану је постављање брзинског дисплеја и два семафора са наизменичним садржајем порука у центру Каравукова у зони Основне школе „Бора Станковић“, за шта смо део средстава добили из Покрајинског секретаријата за саобраћај и инфраструктуру, а у наредном периоду средствима локалне самоуправе решиће се проблем црних тачака испред моста у Каравукову према Богојеву и друге на путу Бачки Брестовац –Стапар. Испред моста у Каравукову планирано је да се постави семафор трептач, ограда и саобраћајни знаци, а на критичној кривини на путу Бачки Брестовац – Стапар биће постављена заштитна ограда - каже Станишић и додаје да је програмом активности на унапређењу саобраћаја у општини планирано решавање свих критичних тачака на путевима у општини.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:27
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.