Home Актуелно Друштво Општина део камате субвенционише са 80 одсто средстава
Општина део камате субвенционише са 80 одсто средстава ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:27

Председник општине Бач потписао уговоре са 4 пословне банке о суфинансирању дела камата на краткорочне кредите пољопривредних произвођача. За реализацију ове мере подршке пољопривредним произвођачима у буџету за ову годину опредељено 1.950.000 динара.

Потписивањем уговора у среду, 24. октобра, са четири пословне банке -ОТП, Комерцијална, Интеза и Кредит агриколе, о суфинансирању дела камате на краткорочне кредите регистрованих пољопривредних газдинстава, у потпуности је остварен овогодишњи програм аграрне политике и руралног развоја у општини Бач. Пре реализације ове мере, последњег дана августа потписани су уговори са 82 пољопривредна газдинства, а недуго потом, 20. септембра, расписан је Јавни позив банкама заинтересованим за краткорочно кредитирање регистрованих пољопривредних газдинстава, уз учешће општине Бач у субвенционисању дела камате.

 


У изјави за „Наше новине“, коју је дао након потписивања уговора са 4 пословне банке Борислав Антонић, председник општине Бач је рекао да се пракса субвенционисања пољопривредних газдинстава у општини Бач реализује од 2016. године.
-Трећу годину за редом локална самоуправа у дело спроводи мере подршке пољопривредним произвођачима. Ове године за ту намену у буџету смо определили 10 милиона динара, од чега 8 милиона динара за суфинансирање инвестиција у пољопривреди, а за  субвенционисање дела камате на краткорочне кредите  1.950.000 динара. Као и у претходне две године, и у текућој велики број пољопривредника био је заинтересован за суфинансирање инвестиција у пољопривреди, па је за очекивати велику заинтересованост и кад је реч о мери суфинансирања дела камате на додељене кредите код једне од пословних банака за коју се сами пољопривредни произвођачи одлуче - рекао је Антонић, додавши да ће локална самоуправа наставити и у следећој години да реализује мере подршке пољопривредним произвођачима.
-Са свим мерама подршке пољопривредним произвођачима наставићемо и у наредној години, а постоји могућност да се мере подршке прошире. Колики износ средстава  ћемо определити за наредну годину за програм аграрне полтике и руралног развоја у буџету, зависиће од исхода лицитације државног земљишта – рекао је Борислав Антонић, председник општине Бач.

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 16:34
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.