Home Актуелно Хроника Рекултивација у две фазе
Рекултивација у две фазе ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 16:41

У току радови на уређењу језера у Бачком Грачацу

Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ изводе радове на кошењу траве у језеру - У другој фази планирано постављање тршчаних сунцобрана, мобилијара за децу, тушева, кабина...
Уколико се у дело спроведу све активности које је локална самоуправа зацртала да спроведе у дело до краја ове и на пролеће наредне године, језеро у Бачком Грачацу од следећег лета поново ће бити једно од атрактивнијих места за одмор, освежење и рекреацију. Ове недеље радници ЈКП ,,Услуга“ ангажовани су на радовима предвиђеним првом фазом рекултивације језера, у току које је планирано кошење траве и трске у коју је зарасло корито језера, уклањање жичане ограде, корекција дрвореда око језера, а планирано је и да се до краја године корито језера напуни водом.


За другу фазу радова, која ће се реализовати до почетка сезоне купања, у плану је постављање тршчаних сунцобрана, тушева, кабина, мобилијара за децу, навлачење песка на плажу...
Од надлежних у локалној самоуправи сазнајемо да су средства за рекултивацију језера у Бачком Грачацу опредељена у Фонду за заштиту животне средине. Средства која се акумулирају у том фонду су средства од накнаде коју грађани плаћају за заштиту животне средине.

Набављени контејнери за комунални отпад

Од накнаде коју грађани плаћају за заштиту животне средине  набављено је 13 малих контејнера од 1/1 кубик, 9 великих затворених  и 6 отворених контејнера од 5 кубика.Контејнери ће бити постављени на католичком гробљу у Оџацима,базену,испред Спортско пословног центра,комплексу „Шумице“,Дому здравља, у кругу зграда где је колективно становање као и на оним  локацијама на којима их нема или им је рок употребе истекао.Контејнери се неће постављати по насељеним местима пошто у њима нема колективног становања.Изузетак су она гробља у селима у којима нема контејнејнера .
У локалној самоупарви подсећају да су контејнери предвиђени за одлагање комуналног отпада и апаелују на грађана да се придржавају тог правила.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:13
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.