Home Актуелно Хроника Пример који треба следити
Пример који треба следити ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 25 октобар 2018 17:13

Проблемима у сусрет: Оџачанка Душанка Цветановић обезбедила помоћ за Удружење „Живети заједно“. Помоћ коју је наша суграђанка прикупила уз помоћ пријатеља представницима Удружења особа са инвалидитетом уручила њена ћерка Бранка, струденткиња медицине

Није заборавила наша суграђанка Душанка Цветановић свој родни крај, а ни људе у њему којима је помоћ потребна. Уз помоћ пријатеља прикупила је Душанка, пензионерка која дуже време борави у Немачкој, помоћ за Удружење особа са инвалидитетом, коју је прошле недеље представницима „Живети заједно“, Младену Вујасину и Слободану Поповићу, предала њена ћерка Бранка, студенткиња медицине.

-Хуманитарна акција коју је моја мајка покренула у Немачкој успешно је реализована захваљујући њеним пријатељима из Немачке. Највреднија донација је пристигла од породице Болц, која јеУдружењу особа са инвалидитетом поклонила инвалидска колица вредна 2.000 евра, 150 комада пелена и средства за личну хигијену - рекла је Бранка Цветановић, додавши да је помоћ коју је Душанка прикупила бесплатно из Немачке превезао Никола Делић, а да је власник фирме „Котис’’ Томислав Станимировић донирао кесе да се роба упакује.


-Истакавши да акција коју је покренула и реализовала Душанка Цветановић показује да још увек има добрих људи који, без обзира где живе, који својим примером показују да су спремни да помогну онима којима је помоћ потребна, Младен Вујасин, председник Удружења ,,Живети заједно“ је рекао да је донација коју је прикупила Душанка Цветановић прва која је на адресу Удружења стигла изван граница наше земље.
-Обрадовала нас је донација наше суграђанке Душанке Цветановић,која нас се сетила иако живи у Немачкој. Нашем Удружењу и нашим члановима свака помоћ је добродошла. Све што је Душанка прикупила уз помоћ својих пријатеља доделићемо онима којима је у овом тренутку помоћ најпотребнија - рекао је Вујасин.
На племенитом гесту Душанки Цветановић захвалио се и Слободан Поповић, члан Општиског већа општине Оџаци који је позвао особе са инвалидитетом којима је потребна помоћ у виду ортопедско - медицинских помагала и средстава за хигијену да се обрате Удружењу „Живети заједно“.

 

Последње ажурирано четвртак, 25 октобар 2018 17:20
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.