Home Актуелно Хроника Неизвесно само у Богојеву
Неизвесно само у Богојеву ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:17

У већини месних заједница у општини Оџаци на изборима за чланове Савета само листе Срске напредне странке и колације СНС-СПС. Избори за чланове Савета месних заједница проћи ће без опозиционих странака које учествују у раду локалног парламента

И пре него су избори за нове чланове Савета месних заједница одржани, њихов епилог је познат у Оџацима, Бачком Брестовцу, Бачком Грачацу, Каравукуву, Раткову, Дероњама и Српском Милетићу. То значи да грађани у ових седам насељених места општине Оџаци у недељу, 11. новембра , неће имати шта да бирају, с обзиром на то да ће им бити понуђена само једна листа кандидата. Њихов избор ће бити изаћи или не, односно изаћи и гластати и изаћи,  а не гласати. Непознаница је само Месна заједница Богојево, у којој ће грађани моћи да бирају између две листе кандидата, Српске напредне странке и Удружења грађана „Мађарска слога за Богојево“.


За разлику од Богојева, и пре избора се зна да ће у Оџацима, Бачком Грачацу, Каравукову, Српском Милетићу и Раткову нови чланови Савета бити из редова коалације Српска напредна странка - Социјалистичка партија Србије, а у Дероњама и Бачком Брестовцу из редова Српске напредне странке, која у овим насељеним местима на изборе за нове савете излази без коалиционих партнера из Социјалистичке партије Србије.
По први пут избори за чланове Савета месних заједница, које је у среду, 3. октобра, расписао председник Скупштине општине Горан Ђаковић, протећи ће у већини месних заједница без листа кандидата Удружења грађана и опозиционих странака које учествују у раду локалног парламента, као и оних које се декларишу као опзиционе, а немају своје представнике у Скупштини општине.
Упркос чињеници да је у свим месним заједницама, осим у Богојеву, изборни епилог познат надлежни позивају грађане да у недељу, 11. новембра, изађу на изборе и гласају јер Савет месне заједнице, као орган који има своје надлежности, најлакше може да препозна проблеме својих грађана и да доноси одлуке о приоритетима у њиховом решавању.

 

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:28
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.