Home Актуелно Друштво Укључи се! Предложи пројекат!
Укључи се! Предложи пројекат! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 08 новембар 2018 17:28

Грађани општине Оџаци креирају општински буџет. Пројекат за који желе да се реализује средствима из локалног буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се може преузети у месним заједницама

Крај године је време у којем се одлучује како ће изгледати буџет за наредну годину. Да би се овај посао урадио што боље, локална самоуправа у Оџацима позива грађане да активно узму учешће у планирању буџета и да својим предлозима укажу на оно што је по њима приоритет за финансирање у наредној години.
Из локалне самоуправе поручују да увођење праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалном буџету за циљ има веће укључивање грађана у доношење одлука, боље информисање о буџетском процесу и повећање транспарентности рада локалне самоуправе.
-Овим пројектом покушавамо да грађане више укључимо у процес доношења буџета општине. Важно је да заједно креирамо буџет, осмишљавамо пројекте и реализујемо их како би квалитет живота грађана био бољи - поручују из локалне самоуправе и додају да пројекте за који желе да се реализује средствима општинског буџета грађани предлажу попуњавањем упитника који се могу преузети у Месним заједницама у свих девет насељених места, а њихово попуњавање ускоро ће бити омугућено и електронским путем на интернет страници општине.

Последње ажурирано четвртак, 08 новембар 2018 17:38
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.