Home Актуелно Хроника Нови семафор успорава саобраћај у Улици Железничкој
Нови семафор успорава саобраћај у Улици Железничкој ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:22

Милорад СтанишићОпштини Оџаци одобрено 3 милиона динара за побољшање путне инфраструктуре. Покрајински секретаријат за енергетику, грађениварство и саобраћај бесповратним средствима суфинасира пројекат постављања семафора на раскрсници улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара

Крајем новембра Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Ненад Грбић доделио је подстицајна средства у укупном износу од 17 милиона динара за развој саобраћаја и путне инфраструктуре представницима тринаест локалних самоуправа са територије АП Војводине.
Међу општинма којима су бесповратна средства додељена, а која је ресорни Покрајински секретаријат наменио за подстицање изградње саобраћајне сигнализације и постваљање техничких средства за успоравање саобраћаја у зонама школа и зонама успореног саобраћаја, потом за постављање брзинских дисплеја у насељеним местима и опремање раскрсница и пешачких прелаза у насељеним местима светлосном саобраћајном сигнализацијом, је и општина Оџаци, којој је по конкурсу одобрено три милиона динара за реализацију пројекта постављања семафора на углу улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибара.


-Пројекат постављања семафора на раскрсници улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибра реализоваће се удруженим средствима ресорног Покрајинског секретаријата и општине Оџаци-истакао је помоћник председнице општине Милорад Станишић, додавши да ће за реализацију инвестиције, чија је укупна вредност 7,2 милиона динара, локална самоуправа преосталих 4,2 милиона динара обезбедити из буџетског Фонда за безбедност саобраћаја.
Улица Железничка:У 2019 наставак радова на појачаном одржавању-На месту на ком ће се поставити нови семафор налазе се сферна огледала која су последњих година била на сталном удару несавесних појединаца. Обавеза локалне самоуправе је да бесповратна средства која нам је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинираство и саобраћај одобрио оправдамо до 1. августа 2019. године. У току овог месеца предстоји расписивање јавне набавке за избор најповољније фирме, а кад се оконча ова законска обавеза са првим лепим данима кренуће се у реализацију инвестиције-рекао је Милорад Станишић, додавши да је једна од идеја била да саобраћај у Улици Железничкој успорава кружни ток.
-Од ове идеје се одустало због малог пречника на раскрсницама улица Железничке, Војводе Путника и Иве Лоле Рибра-истакао је Милорад Станишић, најавивши наставак радова реконструкцији улица Железничке и Иве Лоле Рибара.
-Са првим лепим данима у плану је наставак радова предвиђених другом фазом појачаног одржавања улица Железничке и Иве Лоле Рибара. Ти радови требало би да се обављају упоредо са постављањем новог семафора, тако да би у току наредне године целокупан посао на реконструкцији поменутих улица од пружног прелаза према Бачком Грачацу до раскрснице улица Железничке и Сомборске требао да буде завршен-рекао је помоћник председника општине Милорад Станишић.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:29
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.