Home Актуелно Хроника Реализација програма кроз четири модула
Реализација програма кроз четири модула ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
среда, 12 децембар 2018 21:29

У обуку у Оџацима укључено седам полазникаБесплатна информатичка обука за особе са инвалидитетом са подручја Западнобачког округа. У обуку у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника

У првој половини овог месеца, 22 особе са инвалидитетом из све четири општине Западнобачког управног округа укључиће се у основну информатичку обуку ECDL. По речима надлежних из Националне службе за запошљавање, у обуку која је бесплатна у Сомбору, Апатину и Кули укључиће се по 5, а у Оџацима 7 полазника.
Надлежни из Националне службе за запошљавање кажу да је планирано да едукације трају 90 часова, да ће се програм реализовати кроз четири модула: Увод у рачунарство, Word, Excel и Iternet, и да ће на крају обуке полазници полагати завршне испите за међународно признат сертификат.
-Информатичка обука допуњује основно образовање и помаже у добијању посла. ECDL је међународно признат стандард који се односи на познавање основних знања из области рачунарства и информатике. Он је уједно и својеврсна лична карта сваког лица које тражи посао или је запослено, из које се јасно може видети његово познавање рада на рачунарима и у којим областима - кажу у Националној служби за запошљавање.

Последње ажурирано среда, 12 децембар 2018 21:33
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.