Home Актуелно Друштво Питање безбедности горући проблем у селу
Питање безбедности горући проблем у селу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 31 јануар 2019 15:26

Председница општине са сарадницима обишла Месну заједницу Богојево. На састанку са челним људима локалне самоуправе грађани указали на све чешћу појаву пљачки у селу којим се у вечерњим сатима, по њиховим речима, није безбедно кретати.

Од како је уведена пракса обиласка месних заједница и разговора представника локалне самоуправе и директора јавних предузећа и установа чији је општина оснивач са грађанима, састанак у Богојеву одржан у уторак, 29. јануара, био је најпосећенији и најсадржајнији. Наиме, након што је са сарадницима обишла месну амбуланту, радове на православном храму и пијацу, председница општине Латинка Васиљковић, заменик председника Мирослав Кондић и помоћници Милорад Станишић и Игор Праћа, у просторијама Месне заједнице  сусрели су се са грађанима који су им изнели горуће проблеме у селу. Указали су грађани Богојева у току разговора, који је трајао преко два сата, челним људима локалне самоуправе на многобројне проблеме у селу, од оних комуналних, па све до, по свему што се могло чути, оног горућег -  питања безбедности. По речима грађана Богојева који су присуствовали првом овогодишњем састанку организованом у склопу акције „Отворена врата“, проблем безбедности захтева хитну и неодложну акцију надлежних органа.

 

 

Истакавши да многи од проблема које су грађани Богојева изнели нису у надлежности локалне самоуправе, председница општине Латинка Васиљковић за „Наше новине“ је рекла да је институција „Отворених врата“ уведена да би се у контакту са грађанима дошло до сазнања који су проблеми у насељеним местима горући.
-Локална самоуправа је спремна да помогне месним заједницама у решавању и оних проблема који нису у њеном домену. На данашњем састанку у Богојеву, као један од проблема споменут је отежан саобраћаја на граничном прелазу. Иако решавање овог проблема није у надлежности локалне самоуправе, иницирали смо разговоре са надлежним из Управе царина, а обратили смо се Министарству саобраћаја и „Путевима Србије’’, како би се он решио - истакла је Васиљковић, додавши да су грађани Богојева највише револтирани због угрожене безбедности.
-На данашњем састанку изречене су озбиљне оптужбе, поједини грађани нису се либили да именују појединце који, су по њиховим речима, виновници пљачки њихових домаћинстава. За мене као председницу општине алармантан је податак који је изнео један грађанин, да је четири пута опљачкан, а да ти случајеви нису добили епилог. Све што смо ја и моји сарадници данас у Богојеву чули пренећемо надлежним органима - рекла је Васиљковић.
По речима Васиљковић, буџет намењен за одржавање чистоће и зеленила у Богојеву ове године је већи за око 400.000 динара.
-На данашњем састанку грађани су нам скренули пажњу и на проблем нечистоће и ненаменског одлагања отпада. Повећали смо буџет ЈКП ,,Услуга“ које је задужено за одржавање чистоће и зеленила у Богојеву, а у домену наших надлежности реаговаћемо да комунална полиција буде ажурнија у изрицању корективних мера. Уколико се не постигну жељени ефекти - и казнених! - рекла је председница општине Латинка Васиљковић.

Последње ажурирано четвртак, 31 јануар 2019 15:32
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.