Home Актуелно Хроника Однели, па вратили
Однели, па вратили ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Наше новине   
четвртак, 21 фебруар 2019 20:52

Најновији случај крађе саобраћајне сигнализације десио се прошле недеље на мосту у Каравукову према Богојеву, саопштили су пре неки дан из локалне самоуправе. По ко зна који пут, несавесни појединци у непознатом правцу под окриљем ноћи однели су оно што нам је свима од користи. Таман кад смо помислили да ће и овај случај остати нерасветљен, на волшебан начин, оно што је бесправно отуђено поново је враћено на место на ком је и било. Да ли је, што је мало вероватно, код несавесних појединаца прорадила савест или је у питању нешто друго, још увек је енигма. Да ли ће овај случај добити епилог, време ће показати. Добро је што су знакови враћени, међутим, тешко је за поверовати да се починиоци овог дела поново неће на њих обрушити. Једно је сигурно -  у демонтажи, а касније и монтажи појединих саобраћајних знакова, због њихове величине и тежине, учествовало је више лица.
Подсећамо да је локална самоуправа у циљу веће безбедности саобраћаја преко моста у Каравукову и на раскрсници на путу Бачки Брестовац - Стапар у буџету општине из фонда за безбедност саобраћаја у 2018. години определила 1,2 милиона динара са порезом на додату вредност. На мосту у Каравукову постављен је семафор трептач, одбојна ограда, саобраћајне табле, путокази... Акцију локалне самоуправе подржала је и Месна заједница Каравуково, која је за осветљење мостова према Богојеву и Камаришту определила око 700.000 динара, а ових дана осветлиће се и кривине на домак мостова.
Од Милорада Станишића, помоћника председника општине задуженог за комуналне делатности, сазнајемо да у фонду за безбедност саобраћаја тренутно има око 20 милиона динара и да у локалној самоуправи планирају да наставе и у току ове године са постављањем саобраћајне сигнализације.


-Изнова су се несавесни појединци дрзнули да отуђе друштвену имовину. Иако су саобраћајни знаци који су скинути и однесени враћени на своје место, боље би било да се то није десило. У локалној самоуправи интензивно радимо на стварању услова да безбедност саобраћаја на локалним путевим буде већа, међутим, често је то Сизифов посао. Оно што се уради и за шта се издвајају велика средства, појединци преко ноћи униште - истакао је Станишић, додавши да би причењена штета, да знаци нису враћени, била око 95.000 динара.

Последње ажурирано четвртак, 21 фебруар 2019 20:59
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.