Home Актуелно Хроника Дом здравља у Бачу добиће возило за дијализу
Дом здравља у Бачу добиће возило за дијализу ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
четвртак, 07 март 2019 20:27

За програм унапређења социјалне заштите у покрајинском буџету планирано 70 милиона динара. За набавку 10 нових возила за превоз пацијената на дијализу у покрајинском буџету обезбеђено 38 милиона динара - Више од хиљаду пацијената на територији Покрајине лечи се дијализом

На седници Покрајинске владе која је одржана прошле недеље, којом је председавао Игор  Мировић, Покрајински секретаријат за здравство задужен је да започне процедуру набавке 10 нових возила за превоз пацијената на дијализу. Једна је од десет здравствених установа у АП Војводини која ће у току ове године добити ново возило за ову намену је и Дом здравља у Бачу, а у циљу обезбеђења приступачне и уједначене здравствене заштите свих грађана, возила су обезбеђена и за домове здравља у Апатину, Ковину, Жабљу, Кули, Новом Бечеју, Белој Цркви, Новом Кнежевцу, Сенти и за Општу болницу Кикинда. За набавку 10 нових возила у покрајинском буџету обезбеђено је 38 милиона динара.
На поменутој сеници Покрајинска влада донела је и Одлуку о поступку и критеријумима за доделу средстава за реализацију Програма унапређења социјалне заштите у АП Војводини у овој години, за чега је у покрајинском буџету планирано 70 милиона динара. На седници владе је одлучено да се средства могу доделити установама социјалне заштите и пружаоцима услуга социјалне заштите - удружењима грађана за програме који се реализују на територији АП Војводине.

Последње ажурирано четвртак, 07 март 2019 20:32
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.