Home Актуелно Хроника Око базена бехатон подлога
Око базена бехатон подлога ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 26 март 2019 20:21

На базену у Оџацима у току припреме за овогодишњу сезону купања. И ове године о безбедности посетилаца бринуће лиценцирани спасиоци - У плану постављање два нова стуба за рефлекторе-  За радове на базену локална самоуправа у буџету определила око четири милиона динара

Почетком овог месеца почели су опсежни радови на реконструкцији отвореног олимпијског базена у Оџацима. У првој фази радова, прошле недеље разбијане су и уклањане старе дотрајале плочице око базена, а кад заврше тај део посла, неимари из Фирме „Стат“ из Оџака поставиће нову бехатон подлогу.
По речима Мирослава Станковића, директора Спортско - пословног центра, радови на постављању нове подлоге око базена само су део планираних активности које ће се реализовати до почетка сезоне купања.
-Захваљујући локалној самоуправи, у последњих неколико година базен у Оџацима попримио је нови, лепши изглед. Кад смо кренули са реконструкцијом, превасходни  циљ нам је био да обезбедимо најбољи могући квалитет воде. Набавком нових филтера, редуктора за мешање перлита, уграђивањем дозера за сумпорну киселину, заменом главних вентила, успешно смо одрадили тај део посла, па данас са пуним правом можемо рећи да је вода на базену у Оџацима по свом квалитету најбоља у региону - истиче Станковић и најављује реализацију нових инвестиција до 15. јуна, кад званично почиње сезона купања.
-Осим радова на уређењу околине базена, мобилијара и осталих пратећих садржаја, које у дело спроводимо сваке године, у плану је постављање два нова електрична стуба за рефлекторе, који ће базен јаче осветљавати и захваљујући којима ће се створити бољи услови за посетиоце који базен походе у вечерњим сатима - истакао је Мирослав Станковић, додавши да је у овогодишњем плану активности и увођење видео надзора.
По речима Станковића, последњих неколико година доста је урађено и кад је реч о безбедности купача.
-И ове, као и претходних сезона, о безбедности посетилаца бринуће лиценцирани спасиоци, а о поштовању „кућног реда“ и одржавање околине, бригу ће водити запослени - каже Станковић и подсећа да су на базену замењени сви тушеви, тршчани кровови на бини и кафићу, урађен нов мобилијар за децу, направљена покретна куглана, набављено ново озвучење, као и један број лежаљки и сунцобрана.
Иако још није дефинисана цена карата, директор Спортско - пословног центра каже да у управи базена размишљају да она буде нешто већа од 100 динара.
-Цена од 100 динара, која је годинама на снази, убедљиво је најнижа у односу на сличне објекте у окружењу. Како бисмо могли и даље улагати у базен и посетиоцима понудити нове пратеће садржаје, размишљамо да цену незнатно подигнемо - рекао је Мирослав Станковић, додавши да ће базен у Оџацима, уколико временски услови дозволе, прве купаче спремно дочектаи 15. јуна.
Истакавши да је локална самоуправа у буџету определила око четири милиона динара за радове који ће се изводити на базену у току ове године, Муилорад Станишић, помоћник председника општине за комуналне послове, рекао је да је у последњих неколико година локална самоуправа издвојила значајна средства за реконструкцију базена.
-Радови који се ових дана изводе на базену наставак су планских активности које за циљ имају модернизацију базена и комплетног Спортско - рекреативног центра „Шумице“. Због чињенице да је олимпијски базен центар дешавања у летњим месецима и да га, осим грађана наше, походе и грађани из целог региона, циљ нам је да овај објекат буде најрепрезентативнији у окружењу - рекао је Милорад Станишић.

 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.