Home Актуелно Хроника Сви појединачни пројекти одобрени, следи расписивање јавне набавке
Сви појединачни пројекти одобрени, следи расписивање јавне набавке ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
уторак, 26 март 2019 20:25

Канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила 106 милиона динара за реконструкциjу Техничке школе. У првој фази радова реконструисаће се учионице за обављање практичне наставе, текстилни део и машинске радионица, школско двориште и кошаркашки терен

Кренули су у Техничкој школи пре три године са израдом пројектно – техничке документације којом је било предвиђена реконструкције дела школе вредна око 17 милиона, а стигли су до 106 милиона динара, колико им је Канцеларија за управљање јавним улагањима Србије одобрила након што је у више наврата пројекат дорађиван и прошириван.
Од Снежане Лучар, директорице Техничке школе, сазнајемо да су сви појединачни пројекти Техничке школе одобрени од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима и да ће се у првој фази пројекта  реконструисати део школе у коме се обавља практична настава, текстилни део и машинске радионице, улазни део, двориште, кошаркашко игралиште и комплетан простор око игралишта.

-Након завршетка радова у реконструисаном делу добићемо три велика кабинета, а пројектом је предиђена и изградња санитарног чвора - истакла је Лучар, додавши да очекује да послови предвиђени првом фазом радова крену да се реализују у јуну.
-Оно што предстоји почетку радова је расписивање поступка јавне набавке за избор најповољнијег понуђача. Уколико ту законску обавезу спроведемо у наредна два месеца, реално је да фирму која буде изабрана на тендеру у посао уведемо у јуну месецу - истакла је Лучар, додавши да би било добро да се радови на унутрашњој реконструкцији окончају пре почетка нове школске године.
-Због одржавања наставе, волели бисмо да се радови окончају до 1. септембра. Уколико се то не деси, наћи ћемо најбоље решење за одржавање наставе. Техничка школа није реконструисана од свог оснивања, па је тај посао у овом моменту приоритетан задатак - истакла је Лучар, додавши да је у току припреме пројектно - техничке документације Техничка школа велику подршку имала од Канцеларије за управљање јавним улагањима и локалне самоуправе.
-Представници Канцеларије за управљање јавним улагањима у више наврата боравили су у нашој установи. Захваљујући њиховим сугестијама, урадили смо квалитетну пројектно-техничку документацију, која се састоји из више појединачних пројеката. Епилог трогодишње израде је да су сви појединачни пројекти одобрени  на конкурсу и да су нам одобрена средства за реалиазцију прве фазе радова - истакла је директорица Техничке школе Снежана Лучар.
-У Техничкој школи са пуним правом могу да се похвале да су остварили изузетан резултат на конкурсу Канцеларије за управљње јавним улагањима, коју је Влада Србије основала са циљем помоћи локалним самоуправама у финансирању и извођењу радова на обнови објеката јевне намене - истакла је за медије председница општине Латинка Васиљковић, након што је са помоћником председника Игором Праћом и Снежаном Грујичић, руководицем Оделења за друштвену делатност обишла простор који ће бити реконструисан у првој фази радова.
-У локалној самоуправи имамо добра искустав кад је реч о Канцеларији за управљање јавним улагањима која је определила средства за прошлогодишњу реконструкцију дечијег диспанзера и гинеколошког одељења Дома здравља. Са различитим дорадама пројектно - техничка документација Техничке школе рађена је безмало три године, а разлог за то је што Канцеларија за управљање јавним улагњима инсистира на свеобухватном решењу. Износ од 106 милиона динара са порезом на додату вредност који су одобрени на конкурсу велика је ствар за Техничку школу, пошто ће након реконструкције ученици ове образовне установе наставу моћи да похађају у куд и камо бољим условима од оних које имају данас - истакла је Васиљковић, додавши да је у фази израде пројектно - техничка документација са којом ће Центар за социјални рад, Основна школа „Бранко Радичевић“ и Дом Здравља аплицирати на неки од наредних конкурса Канцеларије за управљање јавним улагањима.
-Приликом реконструкције дечијег диспанзера и гинеколошког одељења, локална самоуправа је показала да је поуздан партнер. Све што је од нас Канцеларија захтевала  у задатим роковима,  испоштовали смо. Због тога верујем да ће и пројекти ове три установе бити подржани - истакла је Васиљковић.

Последње ажурирано уторак, 26 март 2019 20:36
 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.