Home Актуелно Хроника Активне и станице и стрелци
Активне и станице и стрелци ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 08 април 2019 20:26

У општини Бач спремно дочекују сезону борбе против града. За набавку ракета у буџету опредељен 1,5 милион динара - Локална самоуправа рад стрелаца стимулише са по 4.000 динара на месечном нивоу

Све припремне радње које претходе овогодишњој сезони борбе против града у општини Бач обављене су на време. Пре званичног почетка сезоне, која стартује у понедељак, 15. априла, стрелци који ће бити ангажовани на противградним станицама обавили су лекарске прегледе, а одржан је и састанак са представницима Радарског центра „Фрушка Гора“, по чијем налогу стрелци у општини Бач дејствују.Од Ненада Ковача, саветника за ванредне ситуације општине Бач, сазнајемо да су све противградне станице у општини активне и да ће на свакој  у току сезоне бити ангажована по два стрелца.

-У општини Бач придајемо велики значај служби противградне заштите због великог броја обрадивог пољопривредног земљишта. Као и претходних година, и ове смо са припремама кренули на време. На лагеру имамо извесну количину ракета које нису искоришћене током прошле сезоне, а за набавку додатних, 10 домета до 6000 и 28 домета до 8000 метара, у буџету је опредељен 1,5 милион динара - каже Ковач и додаје да је свих осам  станица у функцији, као и лансирне рампе које су на њима стациониране.Ковач каже да  ће на почетку сезоне свака противградна станица на располагању имати 10-12 ракета и да ће се, уколико се укаже потреба, број ракета допуњавати.-Свака  станица у општини Бач у време док траје сезона борбе против града, 15. априла – 15. октобра, на располагању ће имати довољне количине ракета. Додатне количине набављаћемо по потреби средствима из буџета општине, а као и претходне сезоне, и ове ћемо за набавку ракета аплицирати код Покрајинског секретаријата за пољопривреду - каже Ковач и додаје да ће у циљу даљег функционисања противградне одбране локална самоуправа наставити да стимулише рад стрелаца.-Годинама уназад надокнада коју стрелци примају на државном нивоу је непромењена и износи 4.000,00 динара. Како би додатно стимулисала њихов рад, локална самоуправа  ће и ове године сваком стрелцу у току сезоне на месечном нивоу  исплаћивати исти износ - каже Ковач. Саговорник „Наших новина“ каже да су стрелци ангажовани на станицама прошле године били ефикасни и ажурни.-У току прошлогодишње сезоне стрелци су се углавном одазивали на позиве и редовно су одлазили на станице када је било потребно. Током седам дана у току којих су дејствовали, утрошено је 48 ракета - каже Ковач и додаје да су штете од града  прошле године у општини Бач пријављене на површини од 250 хектара.

 

 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.