Home Актуелно Хроника Уместо Херкулеса Бизнис инкубатор!
Уместо Херкулеса Бизнис инкубатор! ПДФ Штампа Ел. пошта
Написао Урош Меселџија   
понедељак, 08 април 2019 20:32

Реконструисаће се некадашња спортска хала у Бачу. Европска унија финансираће реализацију пројекта којим су заједнички аплицирале општине Бач и Ловас из Хрватске.

Потенцијалним инвеститорима који буду заинтересовани да отворе производни погон у Бачу, поред радне зоне ускоро ће на располагању бити и некадашња Спортска хала „Херкулес“. Пре него се то деси, предстоји опсежна спољна и унутрашња реконструкција овог објекта за коју су општини Бач одобрена средства од Европске уније.Председник општине Бач Борислав Антонић каже да је Европска унија одобрила реализацију заједничког идејног решења са којим су општине Бач и Ловас из Хрватске аплицирале у оквиру пројекта прекограничне сардање.-За реализацију пројекта који ће се реализовати у општинама Бач и  Ловас, из фонда Европске уније је опредељено око 180.000.00 евра.

Од тог износа око 100.000.00 опредељено је за спољну и унутрашњу реконструкцију некадашње Спортске хале „Херкулес“, набавку опреме, намештаја... - каже Антонић и додаје да ће  након реконструкције намена објекта бити промењена у „Бизнис инкубатор“.По речима Антонића, процедуром је предвиђено да општине Бач и Ловас из својих буџета финансирају реализацију идејних решења којим су аплицирали за доделу средстава, а да им Европска унија рефундира трошкове.-Како би средства била утрошена у оне намене због којих су одобрена, наша обавеза је да на свака четири месеца шаљемо извештај и правдања о утрошеним средствима, а на основу тог извештаја и правдања, Европска унија нам враћа средства која смо уложили - појашњава Антонић и додаје да ће на наредној  седници Скупштине општине једна од тачака дневног реда бити ребаланс буџета, првог у овој години, којим  ће бити опредељена средства за реконструкцију зграде „Херкулес“.Председник општине Бач Борислав Антонић каже да ће од реконструкције зграде корист имати и Клуб дизача „Херкулес“.-Дизачи тегова и надаље ће користити простор који користе годинама уназад. Пошто је зграда дотрајала, након реконструкције имаће боље услове за тренинге и такмичења - каже за „Наше новине“ Борислав Антонић.

 

 
© 2019 Наше новине. Сва права задржана.
Joomla! је Слободан софтвер објављен под GNU/GPL Лиценцом.